Apl-utvecklarutbildning för yrkeslärare

Som en del i att stödja skolors utveckling av det arbetsplatsförlagda lärandet erbjuder Skolverket en apl-utvecklarutbildning för dig som är yrkeslärare eller apl-ansvarig.

I utbildningen ingår bland annat att etablera hållbara strukturer och rutiner för samverkan mellan skola och arbetsplatser samt planering, genomförande och uppföljning av elevernas kunskapsutveckling under apl.

Efter genomförd utbildning får deltagarna ett intyg samt har möjlighet att söka uppdrag vid Skolverket som nationell apl-utvecklare.

Ansökan

Ansökan till vårens apl-utvecklarutbildning öppnar senast den 30 november 2016. Ansökan görs hos respektive utbildningsanordnare (se länkar till höger eller längst ner på sidan, beroende på din skärmstorlek).

Skolverket betalar resor för närmaste utbildningsort. Sökande från norra Sverige/Gotland hänvisas till Stockholm/Arlanda.

Är du intresserad av att gå apl-utvecklarutbildning, men har inte möjlighet just nu? Maila oss på adressen nedan så skickar vi en påminnelse till dig när ansökningarna öppnar för hösten 2017. Ange namn och önskad utbildningsort. intresse.aplutbildning@skolverket.se

Kontakt

Vill du veta mer, kontakta:  Mejl CG

Nationella skolutvecklingsprogram

Den här insatsen ingår i programmet Skola och arbetsliv samt vidare studier

Läs mer om de nationella skolutvecklingsprogrammen

Senast granskad: 2016-11-25